
Jedinečný svetlý plzeňský ležiak, ktorý sa stal legendou medzi pivármi a od roku 1842 až do dnes má rovnakú receptúru a spôsob prípravy.
naše tankové pivo
ako čapujeme

hladinka
Pivo čapované na „hladinku“ je typické hustou krémovou penou. Pena je na rozdiel od suchej „čapice“ mokrá a plná piva, na povrchu jemná a rovná. Po napití kreslí po stenách pohára krúžky, tzv. hladinky. Dôležité sú správne teploty čapovaného piva a skla, do ktorého čapujeme. Výsledkom je pivo s ideálnou teplotou 7°C so správnym pomerom piva a krásnej peny.
0,5 l = 2,40 €
0,3 l = 1,60 €

šnyt
Šnyt alebo košt si doprajú gurmáni, ktorí majú najradšej na pive jeho čerstvosť. Je to tzv. malé pivo vo veľkom pohári, ktoré je načapované na jedenkrát.
0,5 l = 1,60 €

mlieko
Pri tomto štýle čapovania naplníme pohár až po pivný okraj, krémovou až smotanovou penou, ktorá je piteľná a plná piva, na prvý pohľad pripomína pohár mlieka – z toho vychádza aj názov. Kúzlo „mlieka“ sa naplno prejaví, ak je vypité ihneď po načapovaní.