ako vám načapujeme vašu plzeň?

HLADINKA

HLADINKA
Pri tomto type čapovania vzniká typická hustá smotanová pena, pivo nemá „čapicu”, pena je na povrchu jemná a rovná a po napití kreslí na stenách pohára krúžky, takzvané hladinky
hladinka
Pri tomto type čapovania vzniká typická hustá smotanová pena, pivo nemá „čapicu”, pena je na povrchu jemná a rovná a po napití kreslí na stenách pohára krúžky, takzvané hladinky.

ŠNYT

ŠNYT
Kedysi býval veľmi populárny u štamgastov, ktorí nedali na toto pivo dopustiť a dopriali si ho na konci pivného večera ako osvieženie na cestu. U tohto piva totiž nie je jasná miera a je na krčmárovi, akú mieru peny zvolí a môže sa tak riadiť svojimi skúsenosťami a nie oficiálnou mierou.
šnyt
Kedysi býval veľmi populárny u štamgastov, ktorí nedali na toto pivo dopustiť a dopriali si ho na konci pivného večera ako osvieženie na cestu. U tohto piva totiž nie je jasná miera a je na krčmárovi, akú mieru peny zvolí a môže sa tak riadiť svojimi skúsenosťami a nie oficiálnou mierou.

MLIEKO

MLIEKO
Svojrázny a atypický spôsob čapovania piva. Obľúbili si ho predovšetkým ženy, pravdepodobne vďaka výslednej jemnejšej a mierne sladkastej chuti. Štamgasti si týmto štýlom skôr spestrujú pitie piva. Ide v podstate o plný pohár pivnej peny a najlepšiu chuť má pochopiteľne ihneď po načapovaní. Mlieko sa pije tradične na ex.
mlieko
Svojrázny a atypický spôsob čapovania piva. Obľúbili si ho predovšetkým ženy, pravdepodobne vďaka výslednej jemnejšej a mierne sladkastej chuti. Štamgasti si týmto štýlom skôr spestrujú pitie piva. Ide v podstate o plný pohár pivnej peny a najlepšiu chuť má pochopiteľne ihneď po načapovaní. Mlieko sa pije tradične na ex.
u nás čapujeme





"až po pive sa človek cíti tak, ako by sa mal cítiť pred pivom.“
Ján Procházka, spisovateľ
predstavujeme
pivné sedmoro
alebo zásady správne načapovaného piva
1. SKLO
Pollitre musia byť vždy čisté, vychladené na teplotu piva, a hlavne mokré.
2. ČAPOVANIE
Plzeňské pivo sa čapuje po skle na jeden ťah pod uhlom 45°. Uhol sa musí dodržať, aby malo pivo správnu rezkosť a mokrú penu.
3. PENA
Pena musí byť vždy mokrá, hustá a krémová. Len taká pena totiž funguje ako ochrana piva, uchováva jeho správnu rezkosť a dopĺňa lahodnú chuť.
4. FARBA
Za iskrivo zlatú farbu vďačí Pilsner Urquell sladu z najvyberajenejších odrôd českého a moravského jarného dvojradového jačmeňa. Stačí sa pozrieť oproti svetlu.
5. ŽIADNE BUBLINKY
Za iskrivo zlatú farbu vďačí Pilsner Urquell sladu z najvyberajenejších odrôd českého a moravského jarného dvojradového jačmeňa. Stačí sa pozrieť oproti svetlu.
6. KRÚŽKY
Ak je pohár pedantne umytý a čistý, po každom odpití sa na jeho obvode vytvorí krúžok z usadenej peny. A výčapník tak môže ľahko spočítať, na koľko dúškov hosť pivo vypil.
7. ÚSMEV A UŠKO
Načapované a podávané s úsmevom, uškom otočeným k vám, tak chutí Pilsner Urquell najlepšie. Na zdravie!
zásady správneho čapovania
keď čapovanie piva je umením...
vyskúšajte najlepšie pivo
čistá chuť a nič viac.. len chmeľ, voda a jačmeň!
Pri tankovej technológii sa pivo Pilsner Urquell nečapuje z klasických sudov ale z tankov. Pivo je dovážané v špeciálnych cisternách priamo z pivovaru.
U nás v pivárni je následne uchovávané v objemných 500l tankoch, ktoré sú izolované a udržujú nám stálu teplotou piva – 7 °C. Tankové pivo neprichádza do styku so vzduchom ani iným plynom a uchováva si tak najvyššiu kvalitu.
správna degustácia
jedinečný zážitok je na dne pohára...
Držte pohár proti svetlu a preskúmajte farbu. Od slamovej po sýto zlatú. Od rubínovej po čiernu. Pozrite sa na konzistenciu a farbu peny.
Zavrite oči a s dlhým nádychom k pivu privoňajte. Chvíľku počkajte, pretože niektoré vône potrebujú čas, aby sa rozvinuli.
A teraz sa napite. Pivo nechajte prejsť od špičky jazyka, dolu hrdlom a vnímajte chuť, ktorá po pive zostáva.