ako vám načapujeme vašu plzeň?

HLADINKA

HLADINKA

Pri tomto type čapovania vzniká typická hustá smotanová pena, pivo nemá „čapicu”, pena je na povrchu jemná a rovná a po napití kreslí na stenách pohára krúžky, takzvané hladinky

hladinka

Pri tomto type čapovania vzniká typická hustá smotanová pena, pivo nemá „čapicu”, pena je na povrchu jemná a rovná a po napití kreslí na stenách pohára krúžky, takzvané hladinky. 

ŠNYT

ŠNYT

Kedysi býval veľmi populárny u štamgastov, ktorí nedali na toto pivo dopustiť a dopriali si ho na konci pivného večera ako osvieženie na cestu. U tohto piva totiž nie je jasná miera a je na krčmárovi, akú mieru peny zvolí a môže sa tak riadiť svojimi skúsenosťami a nie oficiálnou mierou.

šnyt

Kedysi býval veľmi populárny u štamgastov, ktorí nedali na toto pivo dopustiť a dopriali si ho na konci pivného večera ako osvieženie na cestu. U tohto piva totiž nie je jasná miera a je na krčmárovi, akú mieru peny zvolí a môže sa tak riadiť svojimi skúsenosťami a nie oficiálnou mierou.

MLIEKO

MLIEKO

Svojrázny a atypický spôsob čapovania piva. Obľúbili si ho predovšetkým ženy, pravdepodobne vďaka výslednej jemnejšej a mierne sladkastej chuti. Štamgasti si týmto štýlom skôr spestrujú pitie piva. Ide v podstate o plný pohár pivnej peny a najlepšiu chuť má pochopiteľne ihneď po načapovaní. Mlieko sa pije tradične na ex.

mlieko

Svojrázny a atypický spôsob čapovania piva. Obľúbili si ho predovšetkým ženy, pravdepodobne vďaka výslednej jemnejšej a mierne sladkastej chuti. Štamgasti si týmto štýlom skôr spestrujú pitie piva. Ide v podstate o plný pohár pivnej peny a najlepšiu chuť má pochopiteľne ihneď po načapovaní. Mlieko sa pije tradične na ex.

u nás čapujeme

"až po pive sa človek cíti tak, ako by sa mal cítiť pred pivom.“

Ján Procházka, spisovateľ

predstavujeme

pivné sedmoro
alebo zásady správne načapovaného piva

zásady správneho čapovania

keď čapovanie piva je umením...

Správne načapované pivo je pivo, ktoré sa čapuje do čistých, mokrých a hlavne chladných pohárov. Jeho pena je hustá, krémovitá, bez bublín a po napití sa prilne na skle pohára. Optimálna teplota čapovaného taknového piva je 7°C.

vyskúšajte najlepšie pivo

čistá chuť a nič viac.. len chmeľ, voda a jačmeň!

Pri tankovej technológii sa pivo Pilsner Urquell nečapuje z klasických sudov ale z tankov. Pivo je dovážané v špeciálnych cisternách priamo z pivovaru. 

U nás v pivárni je následne uchovávané v objemných 500l tankoch, ktoré sú izolované a udržujú nám stálu teplotou piva – 7 °C. Tankové pivo neprichádza do styku so vzduchom ani iným plynom a uchováva si tak najvyššiu kvalitu.

správna degustácia

jedinečný zážitok je na dne pohára...

Držte pohár proti svetlu a preskúmajte farbu. Od slamovej po sýto zlatú. Od rubínovej po čiernu. Pozrite sa na konzistenciu a farbu peny.

Zavrite oči a s dlhým nádychom k pivu privoňajte. Chvíľku počkajte, pretože niektoré vône potrebujú čas, aby sa rozvinuli.

A teraz sa napite. Pivo nechajte prejsť od špičky jazyka, dolu hrdlom a vnímajte chuť, ktorá po pive zostáva.

LAJKUJTE, ZDIEĽAJTE

SLEDUJTE NÁS!