predstavujeme
pivné sedmoro
alebo zásady správne načapovaného piva
1. SKLO
Pollitre musia byť vždy čisté, vychladené na teplotu piva, a hlavne mokré.
2. ČAPOVANIE
Plzeňské pivo sa čapuje po skle na jeden ťah pod uhlom 45°. Uhol sa musí dodržať, aby malo pivo správnu rezkosť a mokrú penu.
3. PENA
Pena musí byť vždy mokrá, hustá a krémová. Len taká pena totiž funguje ako ochrana piva, uchováva jeho správnu rezkosť a dopĺňa lahodnú chuť.
4. FARBA
Za iskrivo zlatú farbu vďačí Pilsner Urquell sladu z najvyberajenejších odrôd českého a moravského jarného dvojradového jačmeňa. Stačí sa pozrieť oproti svetlu.
5. ŽIADNE BUBLINKY
Za iskrivo zlatú farbu vďačí Pilsner Urquell sladu z najvyberajenejších odrôd českého a moravského jarného dvojradového jačmeňa. Stačí sa pozrieť oproti svetlu.
6. KRÚŽKY
Ak je pohár pedantne umytý a čistý, po každom odpití sa na jeho obvode vytvorí krúžok z usadenej peny. A výčapník tak môže ľahko spočítať, na koľko dúškov hosť pivo vypil.
7. ÚSMEV A UŠKO
Načapované a podávané s úsmevom, uškom otočeným k vám, tak chutí Pilsner Urquell najlepšie. Na zdravie!