Skip to content
PIVÁREŇ, REŠTAURÁCIA, KAVIAREŇ
  • DOMOV
  • PIVÁREŇ
    • PIVÁREŇ
    • VOĽBA SLÁDKOV
    • HVIEZDA SLÁDKOV
    • PIVNÉ SEDMORO
  • REŠTAURÁCIA
    • REŠTAURÁCIA
    • MENU
    • OBEDOVÉ MENU
  • AKCIE
  • NÁŠ TÍM
  • GALÉRIA
  • KONTAKT
Menu Close
  • DOMOV
  • PIVÁREŇ
    • PIVÁREŇ
    • VOĽBA SLÁDKOV
    • HVIEZDA SLÁDKOV
    • PIVNÉ SEDMORO
  • REŠTAURÁCIA
    • REŠTAURÁCIA
    • MENU
    • OBEDOVÉ MENU
  • AKCIE
  • NÁŠ TÍM
  • GALÉRIA
  • KONTAKT

predstavujeme

pivné sedmoro
alebo zásady správne načapovaného piva

1. SKLO

Pollitre musia byť vždy čisté, vychladené na teplotu piva, a hlavne mokré.

2. ČAPOVANIE

Plzeňské pivo sa čapuje po skle na jeden ťah pod uhlom 45°. Uhol sa musí dodržať, aby malo pivo správnu rezkosť a mokrú penu.

3. PENA

Pena musí byť vždy mokrá, hustá a krémová. Len taká pena totiž funguje ako ochrana piva, uchováva jeho správnu rezkosť a dopĺňa lahodnú chuť.

4. FARBA

Za iskrivo zlatú farbu vďačí Pilsner Urquell sladu z najvyberajenejších odrôd českého a moravského jarného dvojradového jačmeňa. Stačí sa pozrieť oproti svetlu.

5. ŽIADNE BUBLINKY

Za iskrivo zlatú farbu vďačí Pilsner Urquell sladu z najvyberajenejších odrôd českého a moravského jarného dvojradového jačmeňa. Stačí sa pozrieť oproti svetlu.

6. KRÚŽKY

Ak je pohár pedantne umytý a čistý, po každom odpití sa na jeho obvode vytvorí krúžok z usadenej peny. A výčapník tak môže ľahko spočítať, na koľko dúškov hosť pivo vypil.

7. ÚSMEV A UŠKO

Načapované a podávané s úsmevom, uškom otočeným k vám, tak chutí Pilsner Urquell najlepšie. Na zdravie!

U MATÚŠA 2023 - www.webkanamieru.sk